Dronningavl 2023 – Del 7

Siste del av dronningavl 2023 kommer her….før vi gjentar hele prosessen en gang til, for å få noen flere dronninger. Vi skal nå merke dronningene med farge og nr., før vi setter ho inn i ett utspisningsbur.

Her er dronninga merket med «rød 5», og denne dronninga kommer til å havne i ene skolekuben på Kråkerøy. Merkingen gikk fint denne gangen…men det kan noen ganger være litt utfordrene.. Det er fort gjort at man kan klemme dronninga, når man flytter henne mellom parekassetten-merkeburet-utspisningsburet.

Her er 4 dronninger ferdig merket, og satt inn i utspisningsburet. Den hvite massen er Apifonda. Dette er en ny type utspisningsbur fra HC, som skal være «tryggere». Her kommer arbeiderbiene først inn å hilser på nye dronninga gjennom den smale kanalen, mens dronninga må gå gjennom den store kanalen, etter at all Apifonda`n er fjerna av biene.

Her setter jeg inn den nye dronninga i en av mine egne kuber. Som du kan se, så er dette utspisningsburet av den gamle typen. Den gamle dronninga ble fjerna igår, så den har vært dronningløs ett døgn.

Jeg var tilbake å titta etter ett par dager, og da var det en tavle med egg. Men det tar seg nok fort opp..

Legg igjen en kommentar