Kjempesverm henta med stigebil fra brannvesenet!

Dette jeg skriver nå, iallefall som sverme-ansvarlig i FBL, er såklart helt politisk ukorrekt, MEN en sjelden gang er det «gøy» når det svermer….og det er når det kommer stigebil for hjelpe til !! Denne svermen er også den største svermen jeg har henta hittil. Svermekassa mi ble rett og slett for liten, og jeg måtte bruke cellekoker kassa mi for denne gjengen. Sjekk ut bildene under…

For å ta det litt fra starten av…så er det en person som har sett en sverm på Tollbodplassen, og melder da fra til FBL (Fredrikstad Birøkterlag). Jeg drar en tur ned å ser….og skjønner jo ganske fort at problemet her….er at svermen sitter 5m høyt opp i ett tre. Etter å ha prata med de på servicetorget og de innen park i kommunen (som ikke har lift tilgjengelig), så er brannvakta neste.. Og de rykker ut med en gang…

Dette er stas.. For dette er de tøffeste av de tøffeste, brannfolka, og de har det grommeste utstyret…som denne stigebilen..!

Brannvesenet rigger seg til på ett blunk (og det gjør jeg med birøkter-dressen også!) og jeg får instrukser om å stå i kurven. Denne blir selvsagt fjernstyrt av de proffe fra bilen..

Og så er det straks klart for jeg kan hoppe opp i kurven, med cellekoker kassa og feiekost…

Det er nesten så man skulle ønske at denne svermen hang 40m over bakken…..men vi tar til takke med de 5m’ærne også..!

Nå vettu…nå begynner vi å nærme oss svermen her.. Med denne kurven på stigebilen, så blir jeg kjørt helt perfekt rett under svermen (tenker tilbake da GB og jeg stod på stige i Gamlebyen å veiva med feiekosten etter en sverm..). På bildet ser du min hvite cellekoker-kasse nederst i bildet. Jeg gir tommelen opp til brannkonstabelen her for plassering av kurven.

1 halvtime senere står svermen i svermebigården! Alt gikk på skinner idag, men det ble såklart mye bier i lufta, og kanskje…..så blir det en ny tur imorgen (hvis det er en stor nok del av svermen igjen). Tar gjerne en tur til i kurven hvis brannfolka har tid..

Hvis det er 1 ting som kan toppe dette her…….så er det kanskje Anne-Marie og meg på taket på kråkerøy-kirke, etter en sverm i fjor…..se bilde her…

Legg igjen en kommentar