Årets første smugtitt

Vi møtte opp mannsterke idag…..og var heldige som fikk gode tips og råd av Julian.

Det er fortsatt supertidlig på året, og været har vært unormalt mildt nå i februar. Det har vært observert flytrafikk…så noen av biene har nok allerede vært ute for å tømme tarmen. Vi tenker dette er en fin dag å sjekke om de har nok fòr i kuben for den nærmeste måneden..!


Torger har fått nytt super-syn…og derfor kasta brillene på havet….!

Okei…la oss ta en titt under topplokket…og kjenne på vekta av kubene. Vekta på kubene vil gi oss en pekepinn på hvor mye fòr de har igjen i kuben.

Alle kubene våre har god vekt, så de har mer enn nok fór framover. Mulig vi innvintra med for mye fòr…eller at vinteren har vært unormal kort og mild. Ingen bier skal uansett gå sultne rundt her på Vikerstedt.

 

Temperaturen er såppass mild nå at biene ikke lenger sitter i noen klase. Det kan selvklart fortsatt bli bikkjekaldt i resten av februar og mars..!

Av våre 10 bifolk, så viser det seg at 1 bifolk ikke har klart vinteren.. Kuben er fortsatt tung…så det har tydeligvis ikke stått på fòret. Mulig at de var litt for svake i utgangspunktet for innvintringen. Men det vil vi sikkert aldri få svar på..

Julian konstanterer at honningsalget har gått unna siste halvåret….og det er bare å takke alle honning-glade naboer!

Alt ser ganske så bra ut. Vi har masse fòr som biene skal spise opp…før vi kan høste honning fra kubene våre i år. Så kanskje vi kan tjuvstarte litt tidligere enn vanlig med å gi de kvikk-pollen, men det blir uansett ikke før engang ut i mars måned. Alle birøktere vet jo….at når man gir de pollen…så starter egglegginga og tempen i kuben øker…..fòr forbruket går opp….og det er det å treffe med været……som alltid er like spennende for oss birøktere på våren..!

 Godt bie-år!

Legg igjen en kommentar