Dronningavl prosjektet 2023 har starta – Her er del 1

Årets farge er rød, og håpet er å ha samtlige dronninger i egen bigård, med ett rødt merke på ryggen, senere i sommer. 

Det er noen utfordringer i år pga yngelråta i Halden, som igjen har gjort at pare-bigården på Skvallebekk er stengt på ubestemt tid i år. Jeg tror vi likevel kommer til å få veldig gode gener i årets dronninger. 

Eggene kommer fra en hvit elite-dronning som nå står i en av kubene på Kråkerøy ungdomsskole. Ho er antakeligvis ei av beste dronningene jeg har opplevd å stelle, og ho er nå 2 år gammel. Ho har fylt yngeltavlene fulle av yngel til gangs, gjerne 8 – 9 tavler med yngel, tavlefaste, veldig god gemytt, og honningproduksjonen har vært normalt bra.

Dronene, som skal pare årets dronninger – blir for tiden født på Vesterøy, I ett par av GB sine elite-bifolk (som står en plass for seg selv). Vi har vært heldige og litt frekke som spurte om vi kunne komme på besøk med våre pare-kassetter. Og det fikk vi lov til! 


Okei, så hvor er vi nå….

Jo, Cellekokeren ble satt sammen igår…se bilder under…

Se her…på enden….på plassen til V1…..står vår hvite cellekoker med tusenvis av bier. Den består nå av 1 god fòr-tavle, 1 god pollen-tavle, og 2 smekkfulle tavler av lukka yngel, + at jeg kasta nærmere 10 tavler med bier ned i kassa. Disse venter nå desperat på 1 larve eller 40… ….og de kommer på onsdag 14. juni, som er vår larvedag. Følg med videre

Legg igjen en kommentar