Kube-vekt

Vi har lenge ønska vårs en kube-vekt, og denne henta jeg på post-kontoret forrige uke. Denne kommer fra Slovenia, og heter Bee Hive Monitoring…

Hvorfor har vi gått til innkjøp av dette?? Det er tross alt biene som må betale den med hard jobbing..

Jo vi har kjøpt denne for å kunne få info, på telefon, om ståa i bifolket. Blant annet for å se når «trekket» starter…akkurat nå venter vi og biene på lyngtrekket.

La oss se nærmere hva som er i pakka…

Selve vekta ser solid ut, med lastcellene inne i disse aluminiums-profilene. De er kobla til denne elektroniske enheten, som igjen snakker med den GSM boksen (oppe til venstre), som har ett sim-kort innstallert i seg. Det «hjerte» skal ligge like over yngel-tavlene (der dronninga vår går). Det hjerte vil fortelle oss blant annet intern temperatur, intern-fuktighet, og lyd fra biene. Itillegg vil dette hjerte varsle oss hvis det er problemer med dronninga eller mulig sverming på gang. Mer om det senere…

Okei, neste step… QR-kode scannes og leses av appen på telefon, GSM enheten med batteri lades (håper dette batteriet holder ett års tid….). Og ett sim-kort innstalleres mitt på kortet der.

Her er det fort gjort å bli veldig ivrig…men vi greier å bla fort igjennom bruks-anvisingen..

Vi er klare for montering av vekta, og vi har bestemt oss for å sette den under vårt aller beste bifolk….som har ei gul elite-dronning. Dette bifolket er super-sterkt. 

På med bi-dressene…

Den elektroniske enheten legges på en plank midt under bunnbrettet…

…..Og GSM-enheten på toppen..

Og hjertet legges på toppen av dronning-gitteret..

På tide å ta en titt på mobilen….og se hvordan bruker-grensesnittet ser ut. Vi løper inn og kaster av oss birøkter-dressen og hanskene…Og logger oss på æppen.

Her er ett av bildene vi kan se….Øvre orange linja illustrerer intern-temperatur, mens den blå viser ute-tempen.

Nedre bilde viser fuktighet, inne og ute.

For de av følgerne våre som er fryktelig oppegående, så ser du sikkert at denne grafen viser for 5 dager. Og det er fordi vekta ble montert for 5 dager siden, og dette er dagens bilde av status i kuben.

 Under ser du vekta på den hvite linja…og vekta har vært stabil de siste dagene siden vekta ble montert………..altså, lyngtrekket har ikke startet enda..

 ..den grønne linja……den vet jeg ikke hva betyr enda….men det skal jeg finne ut av.

Denne posten har allerede blitt altfor lang…kommer tilbake med mer senere!

 

Legg igjen en kommentar