Dronning-avl 2022 – Del 1

Dronning-avl på Vikerstedt har alltid vært ett maretitt… Nå for tredje året på rad, så møter vi selvsagt opp på Larvedagen..langt ute i felten…i Skiptvet. Der har vi selvsagt troa….på at i år…..så skal vi søren meg få fram masse flotte ELITE-dronninger. Men det har vært 3 år på rad med mye tårer….da vi bare så vidt har greid å få fram riktige Elite-dronninger til eget bruk + litt til.

Antageligvis på grunn av en skjult dronning(celle?) i vår cellekoker, så ble årets larver med elitegener også revet bort fra oss.

Men heldigvis…vår leder i Birøkterlaget har en «gammel» blå elite dronning gående for sine dronninger, og vi på Vikerstedt får lov å adoptere ho. Etter å ha fylt 2 dronningavl-tavler med larver fra ho, så så det slik ut igår…………se bilde under………..21/22 påbegynte dronningceller. Vi har fått tilbake troa igjen….

……Så nå kan vi fylle opp Apideakassettene våre til uka, og så tar vi turen på nytt til parrebigården på Skvallebekk. Nå har vi tro (igjen) på at vi henter mange store gule(åretsmerke) Elitedronninger om 3-4 ukers tid!

Legg igjen en kommentar