Dronning-avl 2022 – Del 3

Ok. Neste step.

Vi er på plass i parebigården på Skvallebekk i Råde, med 20 Apidea-kassetter.

Vi setter opp kassettene våre på en påle med noe plank på, og fester kassettene fast med et strammebånd. Her skal de stå i 2 uker, men vi kommer til å sjekke dem etter 1 uke. Da kan vi nemlig finne egg, da er det bare å ta med den kassetten hjem igjen.

Hvis det er noe man lurer på om parebigården…..så er det Steinar man snakker med. Han kan alt om bier, og han er sheriffen i parebigården. Vi fra Fredrikstad Birøkterlag er jammen heldige som får lov av Råde Birøkterlag å komme hit for å få muligheten til å ta med Elite-dronninger hjem. Senere betaler man 25kr for hver parra dronning man har klart å få fram. 

Vi sjekka at alle kassettene hadde nok med mat, og vi fjerna dronningceller vi hadde satt på noen av kassettene. Da fant vi at ei av dronningene ikke hadde krøpi ut av cella si, og det var jo kjipærn. Men det betyr at vi nå har 19 potensielle Elite-dronninger kommende…men det blir nok færre enn disse også…

Så nå er det bare for oss til å dra hjem, mens dronninga i parekassettene forhåpentligvis flyr opp over tretoppene imorgen, for så å pare seg med en neve droner som flyr rundt her. Her er det masse droner avla fram fra ei elite-dronning utvalgt av Norbi. Vi håper på klar-vær og gode pare forhold!

Legg igjen en kommentar